Winkelwagen

Heb je een vraag?Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wij geven op dit moment rijles in de regio Arnhem en Doetinchem. Langzaam maar zeker breiden wij onze werkzaamheden uit in meerdere regio’s. Dus neem even contact met ons op!

Zodra wij voor jou het examen gaan aanvragen dan moeten wij daarvoor gemachtigd zijn. Die machtiging hebben wij van jou nodig. Zodra je dat hebt gedaan, krijgen jij en je rijschool een e-mail met een bevestiging van de machtiging. Je machtigt je rijschool via Mijn CBR.

Om in te kunnen loggen bij Mijn CBR heb je een DigiD nodig. Heb je nog geen DigiD? Vraag deze dan aan op de website van DigiD. Deze aanvraag duurt circa 3 (werk)dagen.

Ons rijschool nummer is: 6625F1

Je moet lichamelijk en geestelijk gezond genoeg zijn om je rijbewijs te halen. Dit checkt het CBR met een Gezondheidsverklaring. Aan het begin van je rijopleiding vul je jouw Gezondheidsverklaring in via Mijn CBR.
Zonder Gezondheidsverklaring kun je geen Tussentijdse Toets of praktijkexamen doen. Vul deze verklaring al aan het begin van je rijopleiding in. In het slechtste geval kan het namelijk je rijopleiding vertragen. De Gezondheidsverklaring kost dit jaar € 37,80.

Dat is van tevoren nooit precies te zeggen. Dit is voor iedereen verschillend. We beginnen je rijopleiding met een proefles. Tijdens deze proefles probeert de instructeur zich een beeld te  vormen van jouw niveau. Je krijgt dan een advies. Er is geen minimumpakket wat je zou moeten nemen.
Landelijk zit het gemiddelde 40-45 uur. De Kinkelder Rijopleidingen streeft er altijd naar het aantal rijlessen zo beperkt mogelijk te houden.

Je krijgt rijles van één instructeur met een vaste lesauto. Er kunnen zich echter omstandigheden voordoen waardoor dit bij uitzondering zou kunnen wijzigen. Dit kan zijn bij vakantie of ziekte. Dit gaat altijd in overleg. Maar je wilt tenslotte toch ook zo snel mogelijk je rijbewijs halen? Daarom proberen wij zoveel mogelijk door te lessen.

Een tussentijdse toets is een soort proefexamen. De toets duurt even lang als een rijexamen en je moet dezelfde dingen doen. Zo kun je alvast wennen aan de examensituatie. En je krijgt tips van een CBR-examinator. Je weet waar je dan nog aan moet werken voordat je op praktijkexamen kan.
Als je de bijzondere verrichtingen goed uitvoert, kun je daarvoor zelfs vrijstelling verdienen voor je rijexamen. Het slagingspercentage is daardoor hoger!
Je moet wel eerst je theorie-examen hebben behaald voordat je een TTT kunt doen.

Met 2toDrive kun jij eerder je rijbewijs halen. Je hoeft je niet te registreren voor 2toDrive en mag vanaf 16,5 jaar zelf een rijschool benaderen om te starten met autolessen. Vanaf 17 jaar kun je het rijexamen afleggen. Geslaagd en je rijbewijs in de pocket? Dan mag je tot je 18e de weg op onder begeleiding van een coach. Wel zo handig toch?

Hierover, neem contact met ons op.

Zo snel en zo vroeg mogelijk je afspraak afzeggen. Dit kan kosteloos tot 48 uur voor aanvang van de geplande les. Binnen 48 uur dan wordt de rijles helaas in rekening gebracht tenzij er een dringende reden is.

Je kunt je rijopleiding eventueel in twee termijnen betalen. Betaal je echter alles in één keer dan krijg je maar liefst 5% korting.