Winkelwagen

SpecialistischAutisme en Autorijden

Autisme en Autorijden

SamenvattingSpecifieke rijlessen voor autisme

Autisme en autorijden kunnen soms uitdagend zijn voor mensen met autisme. Autisme is een aandoening die de sociale interactie, communicatie en het gedrag beïnvloedt.

Gelukkig is het behalen van een rijbewijs niet onmogelijk voor mensen met autisme, dankzij de juiste begeleiding en training. De Kinkelder Rijopleidingen, is gespecialiseerd in rijlessen voor mensen met autisme in de regio Gelderland, en biedt specifieke rijlessen aan in Arnhem en andere gemeenten in deze provincie, zoals Nijmegen, Apeldoorn, Zutphen en Doetinchem.

Aangepaste Rijlessen voor Autisme: Veiligheid en Zekerheid op de Weg

Onze ervaren rijinstructeurs hebben specifieke kennis en vaardigheden op het gebied van autisme en autorijden, en begrijpen hoe belangrijk het is om een veilige en ondersteunende leeromgeving te creëren. Onze lesauto’s zijn speciaal aangepast aan de behoeften van mensen met autisme, zodat ze comfortabel kunnen oefenen voor het rijexamen.

Dus, of je nu op zoek bent naar rijlessen voor jezelf of voor iemand in je leven met autisme, neem contact met ons op en maak vandaag nog een afspraak voor specifieke rijlessen in de regio Gelderland!

StappenplanHoe gaan wij te werk?

Stap 1: Aanmelden

Je meld je bij ons aan voor een proefles.

Stap 2: Afspraak

We bellen je op en plannen de proefles in op een dag die voor jou het beste uitkomt.

Stap 3: Proefles

De rijinstructeur komt je voor de deur ophalen! Je stapt in en mag direct al zelf achter het stuur.

Stap 4: Einde les

In overleg met je instructeur kun je een lespakket afspreken dat het beste bij je past.

DoelGezondheidsverklaring

Als je een rijbewijs wilt behalen, is het noodzakelijk om een gezondheidsverklaring in te vullen bij het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen). Dit geldt ook voor mensen met autisme die rijlessen volgen. De gezondheidsverklaring van het CBR vraagt naar verschillende aspecten van je gezondheid, zoals medicijngebruik, ziektes en beperkingen. Het is belangrijk om deze verklaring eerlijk in te vullen, zodat het CBR een goed beeld heeft van je rijvaardigheid.

Ondersteuning bij Gezondheidsverklaring voor Rijexamen

Als je autisme hebt, is het soms moeilijk om de vragen van de gezondheidsverklaring te begrijpen of om je gedachten op een rijtje te zetten. Onze rijschool kan je helpen bij het invullen van de gezondheidsverklaring van het CBR en je vragen beantwoorden over het rijexamen en de rijprocedure. Neem contact op met onze rijschool als je hulp nodig hebt bij het invullen van de gezondheidsverklaring van het CBR voor mensen met autisme. We helpen je graag op weg naar een succesvolle rijopleiding!

InhoudWaarom bij ons?

TarievenBekijk nu alle tarieven!

Klaar om de weg op te gaan met vertrouwen en onafhankelijkheid? Meld je vandaag nog aan bij onze gespecialiseerde rijschool.