Winkelwagen

AngstRijexamen angst

Rijexamen Angst

SamenvattingHoe overwin je rijexamenangst?

Rijexamen angst is een veelvoorkomend probleem dat bij sommige mensen tot onbeheersbare spanningen en falen tijdens het examen kan leiden. Bij mensen met overmatige rijexamenangst kan faalangst ertoe leiden dat ze niet optimaal presteren. Kenmerken van rijexamenangst kunnen onrust, slecht slapen, piekeren, spanning tijdens het examen en een black-out zijn.

Er zijn verschillende manieren om rijexamenangst te verminderen. Een daarvan is door deel te nemen aan rijlessen bij een gespecialiseerde rijschool zoals Kinkelder Rijopleidingen. Hier krijgt u professionele begeleiding en worden er oefeningen gedaan om u zich meer op uw gemak te laten voelen tijdens het rijden en examen. De rijschool zorgt ook voor een stapsgewijze aanpak waardoor u zelfvertrouwen opbouwt en uiteindelijk geen angst meer heeft voor het rijexamen.

StappenplanHoe gaan wij te werk?

Stap 1: Aanmelden

Je meld je bij ons aan voor een proefles.

Stap 2: Afspraak

We bellen je op en plannen de proefles in op een dag die voor jou het beste uitkomt.

Stap 3: Proefles

De rijinstructeur komt je voor de deur ophalen! Je stapt in en mag direct al zelf achter het stuur.

Stap 4: Einde les

In overleg met je instructeur kun je een lespakket afspreken dat het beste bij je past.

DoelVan angst naar zelfvertrouwen

Tijdens de lessen worden ook technieken aangeleerd om tijdens het examen beter te kunnen concentreren en de kans op een black-out te verkleinen. Verkeersveiligheid is een ander aspect waar Kinkelder Rijopleidingen op let. Wij willen niet alleen dat je slaagt voor het examen, maar ook dat je verder ontwikkelt tot een veilige en zelfverzekerde automobilist.

Als je op zoek bent naar een effectieve oplossing voor rijexamen angst, dan is Kinkelder Rijopleidingen de juiste keuze voor jou. Hier krijgt je de benodigde ondersteuning en begeleiding om jouw angst te overwinnen en jouw examen succesvol af te leggen. Maak vandaag nog een afspraak voor een proefles en start op weg naar een angstvrij rijexamen.

InhoudCursusinhoud

TarievenBekijk nu alle tarieven!

Laat examenvrees uw rijbewijs niet in de weg staan – ontdek hoe je met zelfvertrouwen je rijbewijs kunt behalen!

InformatieAanpak

Rijexamen angst is een veelvoorkomend probleem dat ruim 1 miljoen mensen treft. Het kan verschillende vormen aannemen, zoals angst voor tunnels, bruggen, vrachtauto’s, of het inhalen daarvan, evenals angst na een ongeluk of trauma. Deze angsten kunnen aanvankelijk onschuldig lijken, maar ze kunnen zich ontwikkelen tot paniekaanvallen. In sommige gevallen ligt er een dieper probleem onder de angst.

Hypnotherapie

Bij De Kinkelder Rijopleidingen hebben we een effectieve formule ontwikkeld samen met Hypnotherapie Arnhem om rijexamen angst te behandelen met behulp van hypnotherapie. We beginnen met psycho-educatie en gaan vervolgens verder met psychodynamische technieken, zoals EMDR(2.0) en deelpersoonlijkheden. Uiteraard wordt er ook gereden en onze rijopleiding is gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met rijexamen angst. Onze rijinstructeurs hebben allemaal de nodige ervaring en expertise om u te helpen uw rijexamen angst te overwinnen.