Praktijk vrachtauto

Vrachtauto rijles volgen en vrachtautochauffeur worden? Wij verzorgen de complete opleiding die je nodig hebt om een goede vrachtautochauffeur te worden. Wij geven zelfs een baangarantie!

Gestructureerd in fases

De complete opleiding voor vrachtautochauffeur bij de Kinkelder Rijopleidingen bestaat uit 6 verschillende fases.

Fase 1: Intakegesprek:

Fase 2: Keuring

Fase 3: Theorieopleiding

Fase 4: Praktijkopleiding C

Fase 5: Praktijkonderdelen Code 95

Fase 6: Rijopleiding CE

De praktijkopleiding voor vrachtautochauffeur bestaat uit de fases 4 t/m 6.

Praktijkopleiding C

Om vrachtwagenchauffeur te kunnen worden moet je examen door voor rijbewijs C. Je hebt hiervoor een geldig autorijbewijs B nodig.
Tijdens onze vrachtautorijlessen bereiden onze vakbekwame docenten je voor op het praktijkexamen.

Zo word je geleerd om je theoretische kennis en wettelijke regelgeving toe te passen in alledaagse verkeerssituaties. We leren je het bereiden van rotondes, in- en uitvoegen op auto(snel)wegen, het rijden binnen en buiten de bebouwde kom en nog veel meer. Daarnaast leer je een aantal bijzondere verrichtingen uit te voeren zoals bocht achteruit en keren door middel van steken. Het rijden met een navigatie opdracht behoort ook tot het examen.
Ook wordt er aandacht besteed aan de ritvoorbereidingen en controle van voertuig en papieren.

Aan het eind van deze opleiding heb je het voertuig volledig onder controle onder verschillende omstandigheden en ben je klaar voor het examen.

We adviseren om een bepaalde regelmaat in de rijlessen te houden. Ook is het van belang om gebruik te maken van blokuren voor je vrachtwagen rijles. Een blokuur bestaat uit een les van twee uur of een veelvoud daarvan.

Praktijkonderdelen Code 95

Wil je als beroepschauffeur aan de slag dan moet je code 95 behalen. Als toekomstig beroepschauffeur moet je dan twee praktijkonderdelen extra te doen:

Praktische toets C

Tijdens de opleiding en toets besteden we aandacht aan het beladen van je voertuig, de veiligheidsvoorzieningen, te nemen maatregelen in noodsituaties, schadeformulier en gladheid en storingen.

Deze toets wordt afgenomen onder toezicht van het CCV op ons eigen oefenterrein.

Toets Besloten Terrein

Tijdens de opleiding en toets besloten terrein zal de vakbekwaamheid op het gebied van voertuigcontrole worden getest. Je moet dan een aantal manoeuvreeropdrachten uitvoeren.

Ook deze toetst staat onder toezicht van het CCV op ons eigen oefenterrein.

Rijopleiding CE

Wil je met de vrachtauto ook nog een combinatie rijden met een aanhangwagen of oplegger dan moet je ook de praktijkopleiding CE volgen. Bij bedrijven in de logistieke sector wordt dit rijbewijs veel gevraagd of wordt vereist. Dus zet jezelf beter in de markt en haal ook je CE-rijbewijs!

Duur van de praktijkopleiding

De praktijkopleiding C omvat 28 praktijkuren en is inclusief examen. De praktijkopleiding CE omvat 22 uur en is ook inclusief examen.

Je kunt kiezen uit een standaardopleiding waar je een aantal blokuren per week volgt. Alle vorderingen worden geregistreerd op een digitale vorderingenkaart.
Wil je sneller de opleiding doorlopen dan kun je de spoedopleiding volgen. Deze opties worden al met je besproken tijdens de intake (fase 1).

Wil je snel je groot rijbewijs halen en meedoen aan een spoedopleiding, dan maken wij eerst Je kunt onze spoedopleiding al volgen in 3 tot 5 dagen.

Meer informatie?

Meer informatie over uw vrachtauto rijbewijs halen? Klik op de menu’s om meer te lezen over de verschillende opleidingen, bijvoorbeeld over de theorie , praktijk , nascholing (link) en veel gestelde vragen over het vrachtauto rijbewijs.

Of klik op onderstaande button.

Aanmelden rijbewijs vrachtauto