Opleiding tot vrachtautochauffeur

De opleiding tot vrachtwagenchauffeur is meer dan alléén het rijbewijs C halen. Wanneer iemand beroepsmatig goederenvervoer uitvoert heeft hij/zij naast het rijbewijs C (vrachtwagen) een aanvulling op het rijbewijs nodig. Deze aanvulling is de Europese richtlijn vakbekwaamheid en wordt Code 95 genoemd. Zonder Code 95 op het rijbewijs mag niet beroepsmatig goederenvervoer of personenvervoer worden verricht.

Daarnaast hebben vrachtwagenchauffeurs vaak niet alléén genoeg aan het rijbewijs C, maar moeten ze ook in het bezit zijn van het rijbewijs CE, zodat ze met een aanhanger of oplegger mogen rijden. Een absolute must bij de meeste transportbedrijven!

De Kinkelder Rijopleidingen heeft een daarom een overzichtelijk opleidingstraject tot vrachtwachtwagenchauffeur samengesteld.

Toelatingseisen voor vrachtautochauffeur.

Om in aanmerking te komen voor de opleiding moet u in het bezit zijn van een geldig autorijbewijs B.

De totale opleiding voor vrachtautochauffeur bestaat uit verschillende fases. De Kinkelder Rijopleidingen heeft dit onderverdeeld in 6 fases.

Fase 1: Intakegesprek:

  • Bespreken opleidingstraject
  • Rijvaardigheidstest vrachtauto (90 minuten)

 Fase 2: Keuring

  • Invullen Eigen verklaring
  • Medische keuring

Fase 3: Theorieopleiding

Meer informatie hierover op onze theorie pagina

 Fase 4: Praktijkopleiding C

Meer informatie hierover op onze praktijkpagina

Fase 5: Praktijkonderdelen Code 95

Meer informatie hierover op onze praktijkpagina

Fase 6: Rijopleiding CE

Meer informatie hierover op onze praktijkpagina

Meer informatie?

Meer informatie over uw vrachtauto rijbewijs halen? Klik op de menu’s om meer te lezen over de verschillende opleidingen, bijvoorbeeld over de theorie , praktijk , nascholing (link) en veel gestelde vragen over het vrachtauto rijbewijs.

Of klik op onderstaande button.

Aanmelden rijbewijs vrachtauto