Tussentijdse Toets en praktijkexamen

Tussentijdse Toets als graadmeter

Ben je al een tijdje aan het lessen en wil je alvast ervaren hoe het is om praktijkexamen te doen? Dan is een tussentijdse toets een goede optie.
Deze toets leg je af bij een examinator van het CBR. Je rijdt een originele examenroute met enkele bijzondere manoeuvres. Heb je de bijzondere manoeuvres foutloos uitgevoerd, dan krijg je hiervoor vrijstelling tijdens je praktijkexamen.
Dat is natuurlijk mooi meegenomen! Bovendien heb je na deze toets een goed beeld van de punten waaraan je nog kunt werken. En dat maakt de kans op het in één keer slagen nóg een stuk groter!

Praktijkexamen

Heb je je theorie op zak en genoeg praktijklessen gevolgd, dan wordt in overleg met je instructeur een afspraak gemaakt voor het afrijden. Tijdens het examen wordt je begeleid door je instructeur, dat is wél zo prettig.

Hoe vraag je examen aan?

Wij vragen op jouw naam het examen voor je aan, maar daar hebben wij wel je toestemming voor nodig. Dit geldt voor zowel de tussentijdse toets als het praktijkexamen.
Dit doe je door ons tijdelijk te machtingen. Je logt in met je DigiD op mijn.CBR.nl onder vermelding van CBR nummer 6625F1.
De machtiging blijft geldig totdat je bent geslaagd of totdat je de machtiging zelf intrekt.

Machtig hier De Kinkelder Rijopleidingen

Niet vergeten om mee te nemen voor je praktijkexamen:

  • Oproepkaart
  • Zelfreflectieformulier
  • Eigen Verklaring
  • Geldig Legitimatiebewijs