Verkeerstrauma, angst na ongeval of aanrijding

Jaarlijks gebeuren er zeer veel verkeersongevallen met ca 700 verkeersdoden per jaar. Ook zijn er veel ongelukken die leiden tot letsel, materiële schade of langdurige schrik en onveiligheidsgevoelens. Het zien van een ongeval of de nasleep daarvan kan leiden tot angst en trauma, waarbij je de gebeurtenis moeilijk kunt verwerken.

Na een verkeersongeval zie je vaak dat mensen na enkele weken beduidend minder met het voorval bezig zijn, weer goed slapen en er geen overmatige spanning meer van ervaren.

Als je na weken nog steeds emotionele weerslag hebt van de heftige gebeurtenis, is de kans groot dat de gevolgen lang kunnen aanhouden. Veelal beginnen dan gedragspatronen langdurig te veranderen. Men wordt voorzichtig in het verkeer en durft bijvoorbeeld geen bijrijder meer te zijn. Men schrikt nog steeds bij het horen van sirenes of stapt van de fiets als een auto van achteren nadert.

Tijdige behandeling voor de traumatische gebeurtenis kan voorkomen dat er fobieklachten en neerslachtigheid en ziekteverzuim ontstaan.

U krijgt individuele begeleiding door een coach en als dit nodig zou zijn van een gespecialiseerde psycholoog.

De behandeling richt zich op:

  • Probleemanalyse

  • Informatie over de behandeling van trauma en verkeersangst

  • Bewezen effectieve behandeltechnieken voor deze angst, EMDR, cognitieve gedragstherapie

  • Praktijkoefeningen

  • Evaluatie en advies

  • Als u door uw angst veel situaties bent gaan vermijden, wordt u tijdens de therapie praktisch geholpen bij het wegnemen van onwenselijke vermijdingen

Wilt u vrijblijvend aanvullende informatie?

Stuur uw mail naar info@dekinkelderrijopleidingen.nl

of bel: 085 06 06 113 (lokaal tarief).

Gerelateerde angsten.