Specialismen

Faalangst

Het komt regelmatig voor dat iemand faalangst heeft waardoor het extra moeilijk wordt om je rijbewijs te halen. De Kinkelder Rijopleidingen beschikt over rijinstructeurs die hiervoor speciaal zijn opgeleid.

De rijopleiding wordt afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Waar zitten je angsten en op welke manier kunnen we deze wegnemen? Door middel van een gesprek stellen wij vast of en op welke wijze wij je door het beste kunnen begeleiden zodat je uiteindelijk toch dat felbegeerde rijbewijs kunt halen.

Laat je faalangst je niet weerhouden om toch dit doel te behalen!

Onze ervaren instructeurs helpen jou op weg zodat je meer vertrouwen krijgt in jezelf en het autorijden.

Autisme en ADHD

Heb je autisme of ADHD dan is het goed om je rijopleiding daar op af te stemmen. Mensen met ADHD of autisme leren anders dan mensen zonder deze stoornis. Ook zij er onderling weer verschillen. Veel is afhankelijk in hoeverre de stoornis invloed heeft op je rijden en deelname in het verkeer. Dit kan per persoon verschillen en de opleiding moet op jou persoonlijk worden afgestemd. Bij faalangst of autisme moet tijdig de eigen verklaring worden ingevuld omdat je dan een apart traject gaat volgen bij het CBR waardoor het allemaal wat langer kan gaan duren. Door aanvraag en rijopleiding goed op elkaar af te stemmen proberen we een vlotte voortgang te bewaren.

Onze instructeurs zijn opgeleid om jou zo goed mogelijk te begeleiden.

Gezondheidsverklaring

Heb je ADHD, ADD, autisme of een andere aandoening, laat ons dit zo snel mogelijk weten. Iedereen die het rijbewijs wil halen met een gezondheidsverklaring invullen. Deze verklaring bestaat uit diverse vragen over je lichamelijke en geestelijke gesteldheid en wordt door het CBR gebruikt om een verklaring van rijgeschiktheid af te kunnen geven. Heb je een bepaalde aandoening dan onderzoekt het CBR onderzoekt of je kunt rijden met uw ADHD, ADD 0f autisme.

Dit kan bestaan uit een bezoek aan een door het CBR goedgekeurde medisch specialist en/of een rijtest. Na deze onderzoeken volgt een oordeel van het CBR of je mag deelnemen aan het praktijkexamen.

Wil je meteen je 1e autorijles inplannen? Klik op onderstaande button.

Aanmelden rijbewijs personenauto