Automaat lessen bij de Kinkelder Rijopleidingen B.V.

 Rijbewijs B met code 78(automaat)

Wil je je rijbewijs halen? Daarvoor moet je bij De Kinkelder Rijopleidingen zijn. Ook als het gaat om een automaat rijbewijs. Hier lees je alle informatie die je nodig hebt. Wil je het liever zelf ervaren? Vraag dan een proefles aan.

Wat is het automaat rijbewijs?

Wanneer je rijles volgt en het rijexamen aflegt in een auto zonder koppelingspedaal krijg je een automaat rijbewijs, oftewel rijbewijs B met code 78. Deze code betekent dat je met dit rijbewijs enkel in een auto met automatische versnellingsbak kunt rijden. Wil je overstappen naar een auto met handgeschakelde versnellingsbak? Dan heb je een volwaardig rijbewijs b nodig. Hiervoor hoef je niet opnieuw een theorie-examen te doen, alleen een praktijkexamen.

Praktijk rijles automaat

Steeds meer mensen kiezen voor rijles in een automaat. Het rijdt ontspannen en in steeds meer auto’s is een automaat ingebouwd. Ook voor mensen met een lichamelijke beperking is automaat rijden een uitkomst.

De Kinkelder Rijopleidingen heeft al vele jaren ervaring in automaat rijles. En we weten daarom, omdat je niet hoeft te leren schakelen, dat je bij rijles in een automaat minder lessen nodig hebt.

Voordat je het praktijkexamen aflegt, moet je in het bezit zijn van het theoriecertificaat.

Hoe gaat het in zijn werk bij een proefles?

  • Stap 1: Je meld je bij ons aan voor een gratis proefles. (alleen gratis als je bij ons een lespakket afneemt)
  • Stap 2: Nadat we jouw aanvraag hebben ontvangen, selecteren we een rijinstructeur. We bellen je op en plannen de proefles in op een dag die voor jou het beste uitkomt.
  • Stap 3: Is het zover? Dan komt de rijinstructeur je voor de deur ophalen! Je stapt in en mag direct al zelf achter het stuur. Gaaf hé? Geen zorgen, de instructeur zit naast je en kan je door middel van de dubbele bediening helpen de pedalen te bedienen. Na afloop van de eerste les, word je weer voor de deur afgezet.
  • Stap 4: Is de proefles voorbij? Dan kun je in overleg met je instructeur een lespakket afspreken dat bij jou past. Hierdoor betaal je per les beduidend minder dan wanneer je losse lessen volgt. Betaling kan in overleg in termijnen.

Een les bij De Kinkelder Rijopleidingen duurt 45 minuten. Je rijdt standaard twee lesuren achter elkaar of een veelvoud hiervan, zodat jij extra snel leert! Bij De Kinkelder Rijopleidingen rijd je altijd in de nieuwste lesauto’s. Je instructeur houdt de vorderingen bij op je instructiekaart. En je gebruikt samen het praktijkboek. Hierdoor kun je gemotiveerd toewerken naar je praktijkexamen of de tussentijdse toets.

Automaat rijles

Uiteraard is het met de rijlessen in de automaat ook mogelijk om deze opleiding te volgen in een standaard- of snelle opleiding.

Meld je nu aan

Wil je snel starten met je rijlessen? Meld je dan nu aan!

De nummer 1 in specialistische rijlessenGoed voor ElkaarOmdat je altijd het beste wilt
Bij De Kinkelder Rijopleidingen ben jij aan het beste adres als je specialistische rijlessen nodig hebt (faalangst, ADD, ADHD, Autisme)Iets nieuws aanleren vergt tijd en inzet, niet alleen van de leerling maar natuurlijk ook van ons.
Teamwork dus!
Met 45 jaar ervaring en de expertise op het gebied van rijopleidingen, is De Kinkelder Rijopleidingen de beste keuze voor jouw rijopleiding