Caravan / camper training

Eindelijk is het zover, hij staat voor jullie deur: jullie (nieuwe) caravan of camper. Klaar voor het grote avontuur. Alleen nog even de spullen inladen en dan kunnen jullie gaan. Waar let je op als je op pad gaat? Hoe belaad je je caravan én auto of de camper verstandig? Wat moet je niet vergeten bij het aan- en afkoppelen van de caravan en wat zijn de basisregels voor het rijden met een caravan of camper? Een vlakke weg is vaak geen probleem. Maar rij je met hetzelfde gemak bergafwaarts? En manoeuvreer je je caravan of camper moeiteloos op je campingplaats?

Vaak zien we tijdens de vakantieperiode verkeerd beladen caravans/auto’s. Deze training is vooral heel praktisch, maar bevat ook een stukje theorie. In een halve dag krijg je alle essentiële technieken uitgelegd én oefen je samen met een ervaren rijinstructeur de belangrijkste manoeuvres en verkeerssituaties. Zo rijd jij straks met vertrouwen en veilig naar je kampeerbestemming.

De training

De training duurt ca. 3 uur. Wij hebben ervoor gekozen om te oefenen met je eigen caravan of camper. Want als je de weg op gaat, doe je dit in je eigen caravan/camper.  Je krijgt individueel les van een ervaren instructeur. De auto / camper gaat zich anders gedragen, het gewicht is anders, je hoogte  en het remmen ook. Daarnaast is het parkeren en achteruitrijden ook een uitdaging.

Vlekkeloos je caravan / camper op je vakantie bestemming kunnen plaatsen is een geruststelling, dus volg deze cursus!

Wat gaan we doen

  • Rijbewijs, instructieboekje en kentekenbewijs

  • Slim inpakken en beladen

  • Aan- en afkoppelen caravan

  • Rijden met je eigen caravan / camper

  • Helling, achteruitrijden, parkeren en haarspeldbochten

  • Herkenning van de borden (ook in het buitenland)

De kosten voor deze cursus zijn € 219,50

Inschrijven voor deze training