Aanhanger rijbewijs

E achter B (BE)

Makkelijk als het nodig is.

Meestal denken we dat een aanhangwagen rijbewijs niet nodig is. Totdat je het nodig hebt en dan ben je afhankelijk van een ander. Of als je op vakantie gaat met de vouwwagen, caravan of wat grotere camper of bijvoorbeeld met een paardentrailer achter je auto.

Ook voor je werk is het rijden met een aanhangwagen in bepaalde sectoren veel voorkomend. Er zijn dus veel mogelijkheden te bedenken dat een rijbewijs voor de aanhanwagen toch wel erg handig was geweest. Je hebt het rijbewijs BE dus vaker nodig dan je misschien zou denken.

Snel met aanhanger de weg op?

Geen probleem. Je kunt er bij ons voor kiezen om te lessen van 8.00 uur tot 14.00 uur en aansluitend doe je examen bij het CBR. Ook is het mogelijk om je opleiding te verdelen over 2 dagen.

Let wel: voordat je aan je opleiding begint heb je eerst een ‘intest’; een intensieve les van 90 minuten. De instructeur krijgt zo een goede indruk van je rijvaardigheid en het aantal lesuren dat je nodig hebt om te kunnen slagen.

Geen theorie, wél vragenlijst

Voor rijbewijs BE heb je geen apart theoriecertificaat nodig. Wél worden er vooraf aan je praktijkexamen vragen gesteld over je kentekenpapieren. Deze vragen tellen mee in de eindbeoordeling.
Bekijk hier voorbeelden van vragen met antwoorden over kentekenpapieren.

Interesse?

Schrijf je dan nu in voor of bel 085-06 06 113. We helpen je graag verder.

Aanmelden rijbewijs aanhangwagen