Aanhangwagen rijbewijs

Om met een aanhangwagen, caravan, boot- of paardentrailer van meer dan 3500 kg te mogen rijden, heb je in veel gevallen rijbewijs BE nodig.
Bij De Kinkelder Rijopleidingen leer je snel en onder zeer deskundige begeleiding te rijden met aanhangwagen. Wij bieden al rijlessen met aanhangwagen aan sinds 1986. Je krijgt dus bij De Kinkelder Rijopleidingen les van zeer deskundige rijinstructeurs die uit meer dan 35 jaar expertise kunnen putten!

Wanneer rijbewijs met aanhangwagen (BE) verplicht

De regel voor het rijden met een aanhanger is als volgt: als de auto en aanhangwagen bij elkaar zwaarder kunnen wegen dan 3500 kg is een aanhanger rijbewijs verplicht.

Voorbeeld:

De auto weegt 1500 kg en de aanhangwagen weegt leeg 1300 kg. In de aanhangwagen zit nu 600 kg lading maar er mag 1200 kg lading in. De combinatie weegt nu 3400 kg (=1500 + 1300 + 600) maar hij kan 4000 kg wegen (= 1500 + 1300 + 1200) dus heb je het ‘E achter B’-rijbewijs nodig.

De Kinkelder Rijopleiding op maat – opleiding al vanaf 1 dag!

Heb je geen haast met je BE rijbewijs halen? Dan is de standaard opleiding misschien iets voor jou! Tijdens onze standaard opleiding leer je de fijne kneepjes van het rijden met een aanhanger. Je leert onder andere inparkeren, aan- en afkoppelen en achteruit rijden. Ook wordt er aandacht besteed aan de controlehandelingen en de documenten die bij de combinatie horen.
Tijdens deze opleiding les je één of meerdere keren per week. Het praktijkexamen rijbewijs BE kan direct worden aangevraagd, zo weet je direct waar je aan toe bent!

Haal het BE rijbewijs in 1 dag! Het kan bij De Kinkelder Rijopleidingen. Je begint ’s ochtends vroeg met de opleiding en ’s middags doe je examen voor je BE rijbewijs! Zo heb je heel snel je BE rijbewijs op zak. Voorafgaand aan de opleiding krijgt je een intest om jou begin niveau te bepalen. Na deze intest wordt direct de dagopleiding in gepland met je. Je weet dus meteen wanneer je gaat lessen en afrijden.

Geen theorie, wél vragenlijst

Voor rijbewijs BE heb je geen apart theoriecertificaat nodig. Wél worden er vooraf aan je praktijkexamen vragen gesteld over je kentekenpapieren. Deze vragen tellen mee in de eindbeoordeling.

Vragenlijst BE Al lang niet met een aanhangwagen niet gereden of heb je er moeite mee?

Dan is onze opfriscursus of caravan training misschien wat voor jou.

Daarom je BE rijbewijs halen bij De Kinkelder Rijopleidingen

  • Al meer dan 35 jaar ervaring met aanhanger rijlessen

  • Lessen starten in Arnhem, Duiven en Doetinchem

  • Slagingspercentage al jaren ver boven het landelijk gemiddelde

  • Aanhangwagen rijbewijs in 1 dag

  • Of kies voor losse lessen

  • Je weet gelijk wanneer je rijopleiding staat gepland

  • Al 45 jaar staat bij De Kinkelder Rijopleidingen kwaliteit bovenaan

De nummer 1 in specialistische rijlessenGoed voor ElkaarOmdat je altijd het beste wilt
Bij De Kinkelder Rijopleidingen ben jij aan het beste adres als je specialistische rijlessen nodig hebt (faalangst, ADD, ADHD, Autisme)Iets nieuws aanleren vergt tijd en inzet, niet alleen van de leerling maar natuurlijk ook van ons.
Teamwork dus!
Met 45 jaar ervaring en de expertise op het gebied van rijopleidingen, is De Kinkelder Rijopleidingen de beste keuze voor jouw rijopleiding